Vilken succé, Emrik

Viva Las Vegas - surprise party

MUSIK

Förre Stonefunkers-sångaren Emrik Larsson som smörsångare i glittrig Las Vegas-stil.

Det är det främsta skälet att se den här mycket underhållande musikaliska krogshowen.

Foto: TRÄDGÅR"N
LYSANDE SMÖRSÅNG Emrik Larsson och Andreas Möller spelar två göteborgare som återvänder hem efter att ha sökt lyckan i Las Vegas.

Trots att Black Ingvars är kompband, "Rally"-gängets Peter Apelgren och Stefan Livh står för manus och regi och Jan Jingryd är speakerröst i bakgrundsfilmerna, finns här knappt ett enda gôa gubbarskämt.

Via mycket roliga bakgrundsfilmer berättas historien om två killar från Göteborgs-trakten - en från arbetarklassen, en överklasskille - som söker lyckan som artister i Las Vegas.

Återvänt till Göteborg

Där kallar de sig Tony De Wonderful (Black Ingvars sångare Andreas Möller) och Vic Fontaine ( Emrik Larsson). Efter en karriär som de nog bara själva tycker varit särskilt lyckad, har de nu återvänt för att uppträda i Göteborg.

Vi bjuds på ett tjugotal låtar, alla klassiker i den stil som Frank Sinatra, Dean Martin och Tom Jones brukar sjunga. Låtar som alla åtminstone över 30-strecket kan sjunga med i.

Det svänger som satan, men har sångmässig slagsida. Andreas Möller tar i och showar och utstrålar "titta på mig", men är tyvärr inte i närheten av Emrik Larsson som gör fantastiska versioner av ibland uttjatade sånger. Vilket genombrott i en ny genre, för den förre Stonefunkers-sångaren!

Knyter inte ihop

Det fjärde plustecknet försvinner, för att man glömmer bort att riktigt knyta ihop historien om Las Vegas-artisternas karriärer.

Showen ska gästas av både kända och okända artister. I går överglänstes oväntat Claes Malmberg av två killar som gjorde en tysk-svensk "innanlårssång"; något av det sjukast roliga jag sett i hela mitt liv.

Viva Las Vegas - surprise party

Jan-Olov Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM