Soundtrack är i monsterform

1 av 2 | Foto: ANDRÉ DE LOISTED
rena explosionen Soundtrack Of Our Lives slår ner allt motstånd och levererar en makalös spelning på KB i Malmö. Den svenska publiken har nu bara en chans att se bandet innan det bär av på USA-turnén.
MUSIK

MALMÖ.

Soundtrack Of Our Lives fortsätter bara att imponera.

På scen vräker gruppen omkull allt motstånd.

Med hjälp av en oavbruten serie av öronbedövande rockexplosioner.

Soundtrack Of Our Lives har turnerat med Oasis, uppträtt på David Lettermans talkshow och var nyligen nominerade till en amerikansk Grammy för "Årets bästa alternativa album".

De har blivit kultfavoriter i framför allt USA. Rockmagasinen på andra sidan Atlanten skriver nästan lika mycket om SOOL som The Hives.

Med all rätt.

Ser sprickfärdig ut

Jag har sällan sett ett svenskt rockband, eller ett rockband över huvud taget, uppträda med sådan obeveklig pondus, dynamik och övertygelse.

Ebbot Lundberg tar i så att ögonen nästan tränger ut ur sina hålor. Ansiktet liknar snabbt en sprickfärdig tomat.

Martin Hederos förvandlas med jämna mellanrum till en ung reinkarnation av Jerry Lee Lewis. Fredrik Sandstens trummor påminner som vanligt om luftvärnseld.

Blixtrande gitarrer

Och Ian Person och Mattias Bärjed hanterar sina gitarrer med ett blixtrande soultryck - som om Keith Richards och Mick Taylor skulle ha varit medlemmar i MC5, runt 1970.

De nyskrivna låtarna ger löften om att Soundtracks senaste framgångar fortsätter med ökad styrka. "Sister surround", "21st century rip off" och "Blow my cool" liknar tre rytande monster som borde kunna äta hela världen.

Varning, USA

Spelningen i Malmö och kvällens konsert i Lund ser på papperet ut som ett genrep inför de kommande turnédatumen i USA.

Men ögonblicken som skvallrar om att det här skulle röra sig om en uppvärmning är lätträknade.

Amerikanerna är härmed varnade.

Fotnot: Soundtrack Of Our Lives spelar i Lund i kväll.

The Soundtrack Of Our Lives

Markus Larsson