Motorgårdsrock - på tomgång

Zodiac Mindwarp & The Love Reaction

MUSIK
Foto: LARS SJÖGREN
ÖLMAGAT Mark Manning och hans Zodiac Mindwarp & The Love Reaction bjöd på trivselrock snarare än ljusskygg läderrock.

Han var The High Priest of Love, The Tattoed Beat Messiah, The Sex Fuhrer och The Funky Alligator. Allt på en gång och allt enligt honom själv, under den korta period i slutet av 80-talet då Zodiac Mindwarp & The Love Reaction rankades som ett av Englands hetaste band.

Mark Manning, alltså. Art directorn som ville bli rockstjärna, satte upp ett fuktat finger i luften och kände att världen behövde ett goth-sleazigt mc-metalband som i mörka solglasögon gifte ihop motorvägsraka Angus Young-riff med Marc Bolans känsla för coola ord.

Bandet tynade sakta bort och Manning sadlade om till författare och spoken word-artist. Men fjolåret bjöd på en tämligen oväntad comeback, med blygsamt betitlade albumet "I am rock".

Och när kvartetten nu intar ett rätt glest besökt Debaser är det snarare trivselrockande ölmagad motorgårdsunderhållning än ljusskygg läderrock.

Mycket gammalt och en del nytt. Och visst, emellanåt grym energi och mycket nöje, främst i gamla ölhöjarhymnen "Prime mover".

Men det krävs AC/DC-genialitet för att hålla liv i den här sortens riffande i en dryg timme, och då sådan saknas manglar det långa stunder på tomgång.

Inte minst i covern på Thin Lizzys klassiska "The rocker".

Zodiac Mindwarp & The Love Reaction

Håkan Steen