En trio där alla är bäst

MUSIK
Foto: ULF HÖJER
De vanligtvis långa solona blev i går låååånga.

Vilket svenskt jazzband kan bättre avsluta en mini-jazzfestival som Swedish Jazz Celebration (som började på Nalen i torsdags och avslutades i går kväll på Berwaldhallen) än Esbjörn Svensson Trio?

Inget.

Esbjörn Svensson, Dan Berglund och Magnus Öström fick sitt internationella genombrott 2001 och ökade sin popularitet under 2002.

Nu är det 2003 och trion har inte spelat på en svensk scen sedan förra hösten, i stället har ett nytt album vuxit fram under vintern och våren. Ett album som släpps i höst och som antagligen följs av en miniturné.

Spelsugna

Att Esbjörn Svensson Trio verkat ha längtat efter livespelningar märktes i början. De vanligtvis långa solona blev låååånga.

Det gör i och för sig ingenting.

Man kommer på sig själv att tänka löjliga tankar som "Dan är bäst i E.S.T", sen gör Esbjörn något med sina Jarret/ Johansson-fingrar och då ändrar man sig och sen är det likadant med Magnus.

Och så går det runt. Hela tiden.

Suverän platta

Nej, Esbjörn Svensson Trio är helt enkelt för jävliga.

De flesta låtarna i går kväll var plockade från senaste albumet "Strange place for snow" och det är faktiskt mer än okej eftersom den plattan är suverän.

Esbjörn Svensson Trio

Tobias Fröberg

ARTIKELN HANDLAR OM