Uddlöst vrålande

MUSIK
Foto: BENGT KULÉN
George "Corpsegrinder" Fisher låter som om han har glödande lava i strupen.

En amerikansk kollega har träffsäkert beskrivit Cannibal Corpse som en musikalisk motsvarighet till en spya. Antagligen var detta inte menat som beröm, men jag kan tänka mig att death metal-veteranerna är riktigt stolta över den beskrivningen.

I den till Florida utvandrade Buffalo-kvintettens blodsbesudlade värld handlar det nämligen om att vara så extrem som möjligt.

Både skivtitlar och omslag tävlar att på vidrigaste tänkbara sätt bryta mot det som anses smakfullt och accepterat, men då det bland alla historier om stympning och andra hemskheter döljer sig en rejäl skopa svart humor blir det ofta mer underhållande än motbjudande.

Men tyvärr lyckas combon inte överföra sitt fingertoppskänsliga tornadorens till scenen och trots ett gott urval från gruppens vid det här laget digra låtkatalog vill det aldrig riktigt lyfta.

Inte längre bäst

Vrålaren George "Corpsegrinder" Fisher helikopterbangar så att man tror att huvudet ska lossna och gurglar samtidigt ut "Devoured by vermin" och gamla örhänget "Covered with sores" som om hans strupe vore fylld av glödande lava, men det känns som att inramningen och den allt annat än tillfredsställande ljudbilden tar udden av manglet.

Gammal må vara äldst, men inte längre bäst.

Cannibal Corpse

Mattias Kling