Hur knivskarpt som helst

MUSIK
Foto: LARS SJÖGREN
Kavajen åker av Anders Wendin drar i gång en show som kommer att blåsa omkull vilken regnig ölmuggsfestival som helst i sommar.

Det bara händer, allt det där man hoppats på när man suttit hemma och försökt spela sönder Moneybrothers jublande debutalbum "Blood panic".

Och det händer på en gång. Ingen tid att förlora, upp med ridån, in med nio man och Anders Wendin, moneybrodern själv, längst fram, nervig, spattig, laddad till tänderna och pang, bom, rakt in i Springsteen-land med "Reconsider me".

Kavajen åker av och det är "The pressure" och den ettrigaste Curtis Mayfield-punk som hörts på evigheter och, alltså, bandet. Vilket band! Hur knivskarpt och tajt som helst numera. Inte minst tack vare dynamiska blåsduon Viktor Brobacke och Gustav Bendt som showar loss på högerflanken och nytillkomna The Money Quartet som kliver in med stråkar från soulhimlen i "Keep the hurt at bay". Wendin eldar på och är lycklig som ett barn när han får bli Joe Strummer och salta euforin ytterligare med sin glödgade "Don"t call the police".

Efter en timme och en "Stormy weather" som aldrig slutar växa är det över, men ingen vill gå hem.

För Moneybrother har ju aldrig varit bättre.

Moneybrother

Håkan Steen

ARTIKELN HANDLAR OM