Entombed gör det igen

MUSIK
SVERIGES BÄSTA LIVEBAND Publiken är svårflörtad, men Entombed gör det igen. Purfärska låtar funkar ypperligt ihop med äldre material och landets bästa liveband avgår med segern.Foto : DRAGAN MITROVIC

Entombed

Konsert på Westgotha-festivalen i Trollhättan

– Ni har hängt i buskarna och druckit sprit, är det inte så? säger sångaren L-G Petrov ett par låtar in i konserten.

Helt riktigt, publiken i Trollhättans Folkets park är aningen svårflirtad från start. Trots att Entombed serverar "Chief rebel angel" och "Out of hand" på ett rostigt oljefatslock blir det aldrig mer än halvhjärtad respons från den rätt så futtiga skara anhängare som flockats framför scenen.

Hade det varit ett vanligt band som utsattes för detta skulle humöret säkert sänkts och fastnat någonstans vid fotknölarna, men huvudstadskvartetten tar i stället dessa förutsättningar som en utmaning.

Nytt och gammalt

Och avgår än en gång med segern.

Purfärska "Retaliation", från den i augusti kommande plattan "Inferno", funkar ypperligt brevid grabbarnas andra material och har potential att bli en framtida klassiker medan den smaskiga dubbelmacka som utgör "Serpent speech" och "Damn deal done" är för läcker för att inte ätas upp i en enda munsbit.

Men allra bäst blir det när combon gräver fram den tolv år gamla dödsrosslingen "Living dead" och dessutom visar på den goda smaken att spela hela "Left hand path".

Sveriges bästa liveband har gjort det igen.

Entombed

Mattias Kling

ARTIKELN HANDLAR OM