Brolle är bättre än sina låtar

MUSIK
Foto: HENRY LUNDHOLM
INGET FEL PÅ RÖSTEN Brolle Jr låter bitvis som Elvis, och skulle kunna bli en ny Chris Isaak. Om bara låtmaterialet blir bättre.

ESKILSTUNA. Tjusarluggen från Boden har utmärkta röstresurser.

Men precis som exempelvis Björn Skifs och Carola lyckas Brolle Jr inte riktigt förvalta stämbanden på ett spännande och framför allt värdigt sätt.

Det känns som att han i rätta händer skulle kunna blomma ut till en artist i ungefär samma sofistikerade tradition som Chris Isaak. Det vill säga en sångare som lindar in country, pop och tårdrypande romantik i siden och bitter självömkan. En klassisk avdelning inom rock"n"roll där Roy Orbison är kung.

Musiken inte i kapp

Men för att det ska hända måste själva musiken komma ikapp den Elvis-influerade rösten. Låtarna behöver över huvud taget en mer laddad originalitet.

Det sprakar inte precis om Brolles samlade material - ofta är summan av de tydliga influenserna alldeles för tamt, ofärdigt och anpassat.

Klumpiga muskler

Dessutom visar bandet upp en hel del klumpiga rockmuskler som låter allt annat än samspelt och tajt.

Innan konserten upplyser kvällens konferencier publiken om att Brolle Jr pluggas rätt hårt på reklamradiokanalen RIX Fm. Det kommer knappast som någon överraskning.

Men se det inte som en bedrift.

Det är bara ett slöseri med talang.

Brolle Jr

Markus Larsson