Tyvärr faller de i fällan

MUSIK
Foto: MATTIAS CARLSSON
Josh Homme.

Queens Of The Stoneage

Sex låtar in i konserten är jag beredd att omvärdera allt jag sagt om att Queens Of The Stone Age skulle vara skrangliga live. Josh Homme, Nick Olivieri och de andra har då rockat som aldrig förr i vibrerande versioner av bland andra "You think I ain"t worth a dollar, but I feel like a millionaire", "Do it again", "Gonna leave you" och "Go with the flow" och alla de svagheter jag hittade hos bandet i höstas på Münchenbryggeriet i Stockholm är lika bortblåsta som myggorna runt Hulingen.

Mäktig röst

Och knappast blir det sämre när Mark Lanegan kommer in för att krampaktigt krama mikrofonstativet i "Auto pilot" och "Hangin" tree". Även om den gamle Screeming Trees-sångaren är sedvanligt distanserad har han en röst som mäktigt kompletterar Hommes och Olivieris stämmor.

Därefter faller QOTSA in i fällan att dra ut på sina låtar i evigheter, vilket gör att konserten inte känns lika brinnande. Okej, "No one knows" vare sig vinner eller förlorar på att garneras med säreget gitargnidande i mitten, men "Regular John" växer sig defintivt inte större i den förlängda versionen.

Hultsfred