BRMC gör ingen feg-spelning

MUSIK

Nej, Black Rebel Motorcycle Club är inte ute på någon egentlig turné, utan gör främst den här gratisspelningen som en del i lanseringen av nya albumet "Take them on, on your own", som släpps på onsdag (och får fyra plus av undertecknad i dagens Puls).

Att de tre svartklädda från San Francisco valt Stockholm lär ha att göra med att Sverige är ett av deras starkaste fästen.

Publiken är en mix av inbjudet bransch- och mediefolk och fans som antingen vunnit biljetter eller kom i väldigt god tid när en skivaffär delade ut plåtar i tisdags.

Som vanligt på den här sortens showcasegig dominerar mängden bransch över mängden fans. Stämningen blir således därefter, och den där unika femplusmagin från Kägelbanan i fjol lyckas således aldrig riktigt infinna sig.

Levererar ordentligt

Men BRMC levererar ändå, och allt annat än ett fegt sälja-plattan-set. Frontduon Peter Hayes och Robert Turner, som inte verkar ha bytt vare sig tröjor eller frisörer sedan senast, smäller gärna in en "Love burns" mellan goda nyheter som "We"re all in love" och "Six barrel shotgun".

Goda inte minst för att gruppen i sina bästa nya stunder hittat fler, hittills oupptäckta nyanser i den massivt manglande Jesus And Mary Chain-boogien.

Vilket inte hindrar "Whatever happened to my rock"n"roll (punk song)" från att fortsätta vara själva bomben.

Man måste nog höra den brisera live för att verkligen förstå varför det här är ett band att bry sig om.

titta på b.r.m.c.

Black Rebel Motorcycle Club

Läs mer:

Håkan Steen