Vue saknar magi den här kvällen

MUSIK
Foto: LARS SJÖGREN
Sångaren Rex Shelverton har närkontakt med sin trumma, men det blir ändå inga fem plus denna gång.

För ett och ett halvt år sen gästade de här garageboogieynglingarna Kägelbanan ihop med sina Jesus And Mary Chain-rockande San Francisco-bröder i Black Rebel Motorcycle Club.

Det var en afton då det kändes som om alla stjärnor stod precis rätt på rock"n"roll-himlen, allt som hände på scenen brakade rakt in i hjärtat och banden fick fem plus var av mig.

Såna konserter är förstås sällsynta, men det är ändå märkligt hur mycket som handlar om omständigheter. I kväll är det måndag, på flera sätt. Publiken är småloj och oväntat gles, de fem i Vue har trängts i en turnébuss i 17 timmar för att komma hit och ljudkillen gör knappast sin mest inspirerade insats.

Mörkt hypnotisk

Dessutom spelar Vue en hel del låtar från nya albumet "Down for whatever", vilka är okända för de flesta då plattan släpps först 24 september.

Så trots att "Find your home" är lika mörkt hypnotisk som vanligt, med sångaren Rex Shelverton bankande på en golvpuka och Audrey Easley från Polyphonic Spree inlånad på tvärflöjt, och trots att nya "Frozen juice" är en finfin, nästan 77-punkig grooverockmacka blir det en rätt ordinär Vue-spelning.

Bandet hälsar dock att de kommer tillbaka till Stockholm redan i november.

Bara att hoppas på mer gynnsamma förutsättningar då.

Fotnot: Vue spelar på Sticky Fingers i Göteborg på torsdag och på KB i Malmö på fredag.

Vue

Håkan Steen