Allt prat om sex gör publiken vild

MUSIK
Foto: lars sjögren
Lady Saw är bäst när hon levererar blytung dancehall.

Vi är ju inte direkt bortskämda med besök av bra reggaeartister här i Sverige, men det här verkar bli en bra höst. Knappt har Sizzla gått av scenen förrän Jamaicas ”queen of dancehall” tar hans plats.

Hon har inte släppt någon egen skiva på ett par år, men Lady Saw är ändå en av Jamaicas mest lyckade exporter.

Hon har samarbetat med mängder av amerikanska artister som Foxy Brown, Missy Elliott och Sverigeaktuella Redman, och nu senast syns hon i No Doubts ”Underneath it all”.

Tröttsamt i längden

Men mest av allt är hon känd för en sak. Hon gillar sex. Framför allt gillar hon att prata om sex, något som gör den oväntat kvinnodominerade publiken på Nalen helt vild. Ju mer explicit Lady Saw blir, desto mer extatiska blir skriken från publiken.

Hon avbryter allt som oftast låtar för att förklara sina egna favoritställningar, eller låter någon i publiken komma upp på scen och visa sina. Ganska kul, om än lite tröttsamt i längden.

Som allra bäst är det dock när hon och bandet levererar den där blytunga dancehallen som har energi och tyngd tillräckligt för att blåsa alla belackare där hemma på den gröna ön ända till Sydpolen. Det är då man hoppas att hon snart släpper ett nytt album.

Lady Saw

Cecilia Lundblad