Här lyfter Wells mot en ny succé

MUSIK

Robert Wells har verkligen finslipat sin musikaliska blandning inför höstens 24 konserter på Cirkus i Stockholm.

För en gångs skull spelar inte gästartisterna så stor roll för helhetsintrycket.

Foto: LARS ROSENGREN
HAN FÅR LUFT UNDER VINGARNA Gästartisterna har varit betydligt namnkunnigare än under premiären på Cirkus i går. Men Wells obskyra rockblandning fungerar så bra att den är omöjlig att värja sig mot.

Fred Johanson sjöng en underbar version av "Music". Plötsligt förstod jag när jag drabbades av den Robert Wells-smitta jag ovetande burit på i åratal. Vi såg samma John Miles-konsert i slutet av 1970-talet. Alla rockkritiker utom jag somnade. Och hos Robert Wells föddes idén till Rhapsody in Rock.

Står ut med rösten

Det finns nog inget botemedel. Börjar nu tycka att hans "China moon" är lika vacker som filmmusiken i Bertolucci-filmen "Den siste kejsaren". Hittar finesser i hans pianospel och står ut med sångrösten. Det är bara att ge sig för att han får den här knäppa och svulstiga musikaliska blandningen att fungera.

Och så går han sina egna vägar.

Varken vi i media eller biljettköparna gjorde nog direkt vågen när de fasta artisterna presenterades. Hazel Fernandez vem? Fred Johanson? Men de två rätt okända musikalartistena växer ju längre föreställningen pågår. Johanson har lågmäld framtoning, men mycket stor röst. Hazel Fernandez har precis som ett annat Wells-fynd, LaGaylia Frazier, enorm känsla i stämbanden. Lena Philipson praktiskt taget blåstes av scenen av Fernandez, efter sitt enda nummer, "Over the rainbow".

Lyxig gästartist

Och att flyga in idolen Albert Lee från USA, helt okänd gitarrist för de flesta, för två nummer är ju rätt lyxigt. Wells såg ut som ett barn i en godisbutik och nästan hamrade sönder pianot, Albert Lee bara skrattade och kommer nog att fundera i veckor över vad han hamnade i för märklig blandning av pop, rock, klassiskt, jazz, boogie woogie, Broadway-musikaler, Queen- och James Bond-medley.

Och då har jag inte ens nämnt hur Kurt Olsson ( Lasse Brandeby) på ett självklart sätt tar plats i agent 007-mytologin, den roliga inledningsfilmen med Siw Carlsson som elak pianolärarinna eller cirkusparet, vars konster får folk på parkett att huka av rädsla.

Nya gästartister

Gästartister det ryktats om - Jill Johnson, Björn Skifs, Tommy Körberg, Nick Lowe & Dave Edmunds - kan höja nivån ytterligare.

Men Rhapsody in Rock står sig väldigt bra även på egna ben.

Rhapsody in rock - in concert

Jan-Olov Andersson