Skitig glamrock utan riktigt dynamisk show

MUSIK
Foto: MARTIN LINDEBORG
RÄTT ATTITYD The Donnas har precis rätt attityd för att attrahera såväl hårda rockare som indieluggar. Hör du till någon av dessa kategorier kan du se dem på KB i Malmö den 19 september.

På väg till konserten går jag förbi ett gäng "hårdrockare" av den gamla skolan. Långt hår, skinnväst, boots. Jag hör dem säga "dom är jävligt snygga" och hoppas att grabbarna ändå gillar The Donnas för musiken. Någon meter senare ser jag en ovanligt läcker Mustang stå parkerad, och förstår att det var bilar som var ämnet för diskussionen.

Tuffa brudar

Hur som helst. De gillar nog ändå The Donnas, fyra stentuffa brudar som inte riktigt motsvarar bilden av flickor från Kalifornien. De gör till exempel inte så många sånger som handlar om strandliv, snarare handlar det om vad man kan hitta på i baksätet på en bil klockan halv fem på morgonen.

Däremot verkar de här tjejerna ha precis rätt attityd för att både attrahera de rättrogna rockarna och de lite mer stilängsliga indiekidsen. Deras version av glamrock är betydligt skitigare än de gamla spandexbyxor sångaren i The Darkness precis grävt fram från garderoben, men det är fortfarande band som Kiss, Mötley Crüe och Poison som är tjejernas största influenser.

Lite jämntjockt

De är i Sverige för andra gången i år och tonvikten ligger fortfarande på senaste albumet "Spend the night", även om de även får med några gamla klassiker som "Hyperactive" och "Midnight snack" också.

Dessvärre lyckas de inte riktigt få till någon dynamik i scenshowen och det blir lite jämntjockt efter ett tag. Men den charmiga känslan av oövervinnlighet och rättframhet gör dock att man ser lite mellan fingrarna med en sån liten detalj.

The Donnas

Cecilia Lundblad