Tjejerna dominerar i Sjögrens julshow

1 av 2 | Foto: THOR LINDGREN
EN GIVEN SUCCÉ Julsäcken är proppfull med standardlåtar och spex. Och även om Christer Sjögren gör Elvis-nummer med ett proffs tyngd är det Gladys del Pilar och Charlotte Nilsson som står för den största glöden.
MUSIK

Christers traditionella julsäck är proppfull. Under loppet av två timmar avverkar ensemblen en rad standardlåtar i arrangemang som landar mellan ett storbandsjazzigt 40-tal och ett Memphis som nyss upptäckt rock"n"roll. De leker snöbollskrig, tittar in i "Tomtens julverkstad" och låter Piff och Puff uppträda som barbershop-artister.

Blir en julgransfot

Vid ett tillfälle klär konferenciern Ragnar Dahlberg ut sig till julgransfot. Och Christer Sjögren får samtidigt vara julbock med horn som är större än SSAB:s skorstenar.

Showen är ofta en välavvägd blandning av musik, sketcher, allsång och små historielektioner om första advent och julottan. Massakern på "O helga natt", där Göran Rudbo från Triple & Touch härmar sin familjs gamla och hysteriskt risiga vinylexemplar, är en av de roligaste höjdpunkterna.

Sjögren själv sätter alla sina välkända versioner av Elvis Presleys julinspelningar - "Blue Christmas, "Santa Claus is back in town" - med ett fullblodsproffs säkra tyngd.

Men herrarna får ursäkta. Det är Gladys del Pilar och en väldigt gravid Charlotte Nilsson som står för den största och mest intensiva julglöden. Särskilt i en rad soulmarinerade gospelnummer med Gladys i huvudrollen.

För lite utrymme

Hon får dock oförtjänt litet utrymme. Konserten skulle också ha vunnit i tempo om den hade varit kortare.

Succén är emellertid lika given som att julafton firas den 24 december.

Christer Sjögren, Gladys del Pilar, Charlotte Nilsson och Triple & Touch m fl.

Markus Larsson