En konsert värd att släppa på cd

Lyckade tolknngar av Ted Gärdestad

1 av 3 | Foto: ANDREAS BARDELL
MUSIK SOM FÖRENAR Kalle Moraeus och Benny Andersson står för folkmusiken på Ted Gärdestad-galan- en snyggt sammanhållen konsert med många ansikten.
MUSIK

Ted Gärdestads sånger genom olika humör. Smittande pop med Lisa Miskovsky, rap med Dogge, country med Jill Johnson och folkmusik med Benny Andersson.

En mycket fin konsert. Som borde komma på cd.

Nu är det inte bara en konsert. Galan som turnerar till Göteborg och Karlstad presenterar årets Ted Gärdestad-stipendiater och Claes af Geijerstam är konferencier. Han kåserar om vad som hände olika årtal och klabbar på rätt mycket, som om vi var på konferens.

Strömstedt - tvillingsjäl

Men så länge det är sånger är allt toppen. Niklas Strömstedt låter som en tvillingsjäl till Ted Gärdestad i ”Jag skall fånga en ängel”. Jill Johnson är alldeles underbar i både ”Himlen är oskyldigt blå”, arrad som en Eagles-ballad, och den innerliga ”För kärlekens skull”.

Benny Andersson och Kalle Moraeus tar sig an folkdansande ”Klöversnoa” och spelar till publikens allsång ”Chapeu-claque”.

Soul och rotrock

Jennifer Brown hittar soulfärg i ”Sommarlängtan” och Mats Ronander gör rotrock av ”Cant stop the train”. Han låter märkligt lik Tomas Ledin på ”Låt kärleken slå rot”.

Utmärkt band, och Janne Schaffer avslutar ensam med ”Jag vill ha en egen måne”.

Stipendiaten Emma Ejwertz sjunger en egen sång innan alla förenas i extranumren ”Sol, vind och vatten” plus ”Satellit”.

Benny Andersson spelar flygel på Dogges rappande. Många olika ansikten, men en snyggt sammanhållen konsert. Musik som förenar.

Ted Gärdestad- stipendium

Jens Peterson