Marits segertåg har bara startat

Det blir fem plus när hon har fått upp ångan

MUSIK

MALMÖ

Jag säger som den extatiska publiken på KB:

- Marit, Marit, Marit!

Hon är enastående på scen också.

Foto: ANDRÉ DE LOISTED
ENASTÅENDE Marit Bergman har inte bara gjort en enastående skiva i "Baby dry your eye", hon och hennes band har även gått och blivit fantastiskt bra på scen.

Visserligen får premiärspelningen ett plustecken mindre än den nya drömskiva som kom förra veckan - "Baby dry your eye".

Formellt beror det på den påtagligt nervösa och skakiga inledningen.

Spara på krutet

Men egentligen vill jag bara ha ett betyg kvar att sätta längre fram.

Marit Bergman och hennes sjumannaband - med bland annat delar av Concretes knivskarpa blåssektion, The Plan-Korsell på trummor, dödligt tuffa Sara Almgren på gitarr och Åsa Jacobsson som ställföreträdande Roy Bittan - kommer nämligen att bli ännu bättre när de fått upp ångan.

Euforin i "Let's just fall in love", brakande feelgood-karamellen "You're with me" och gamla "This is the year" kommer att intensifieras ytterligare, den glödande skönheten i "I miss you" och en sensationellt avskalad tappning av "Waste no more time" kommer att tätna ett par snäpp till och sprängkraften i "I will always be your soldier" kommer att bli ännu större.

Häpnadsväckande

Då, mina damer och herrar, då står vi inför riktigt klassiska spelningar.

Frågan är dock om premiärkvällens version av "Adios Amigos" går att överträffa. Cecilia Nordlund joinar kompisen Bergman på scen och tillsammans piskar de upp en häpnadsväckande hetta.

Fler gästspel

Men eftersom Nordlund sjunger i permanenta förbandet Monkeystrikes kanske det blir fler gästspel.

Jag tror hur som helst att det är starten på ett veritabelt segertåg vi ser i Malmö - och det lär inte ta slut förrän den här sommaren är över.

This is the year, Marit.

Marit Bergman

Per Bjurman