Mysig nostalgi till för mogna rockare

MUSIK
Foto: Roger LUNDSTEN
David Coverdale.

I huvudsak handlar detta inte om något annat än en ren nostalgispark för medelålders själar. Syftet hos demogänget - jo, Whitesnake står faktiskt utan skivkontrakt - är framför allt annat att låta dem som för länge sedan gömt undan sina hårdrockströjor känna sig som tonåringar på nytt.

Jag skulle bli ytterst häpen om någon ur den kategorin lämnar Scandinavium besviket muttrande att världen var bättre förr.

Mardrömsfrisyrer

För en som endast var avlägset påtänkt när "Fool for your loving" blev en hit är utgångsläget förstås ett annat. Även för ett blankt sinne, befriat från minnen av "Here I go again"-dånande pojkrum, finns här emellertid ögonblick av behållning.

Ofta svänger det så hårt att benen omöjligt kan hållas stilla. I dessa resoluta, pondusstinna versioner framstår de tyngsta klassikerna ännu som riktigt förnämliga.

Att man på köpet får märkliga retroföreteelser som kärleksballader, mardrömsfrisyrer, sövande gitarrsolon och än segare trumsolon - även om det är rätt fräsigt av Tommy Aldridge att kasta pinnarna och banka med bara händerna - är väl sådant man får ta.

För dem som minns torde detta vara en orgasm. För oss andra är det " småmysigt.

Whitesnake

Marcus Grahn