Suveränt, Skifs

MUSIK

Dom kallar det show och dom skojar inte.

Björn Skifs kan mycket och han visar allt.

Från okachacka till "Håll mitt hjärta" och nya ess.

Foto: LARS SJÖGREN
hyllad efter showen Björn Skifs visar upp många sidor i sin nya show på Cirkus i Stockholm. Ena stunden är det rena Las Vegas-showen, nästa är han nedtonad och finkänslig. "Gläd sig den som har biljett", skriver Aftonbladets Jens Peterson.

Han kommer in ensam i strålkastarljuset och sjunger "Välkommen till mitt liv".

Visst får vi höra hans mest älskade nummer, se bilder ur gamla album. Men det dröjer.

Skifs har nytt att visa upp.

Mycket att lyssna på. Mycket att titta på. Det kan glittra som i Las Vegas, eller vara nedtonat och unplugged. Ett helt kök finns på scen och utnyttjas bara i någon minut som slagverk. Skickliga musiker och körsångare, dansare som även är akrobater.

Her och fru Proffs, förlåt Skifs, slösar med ideer. Det är Pernilla Skifs som regisserat, 105 minuter av suverän underhållning.

Han är en av Sveriges bästa sångare, men gör bra prator också.

När han väl kommer till gamla godingar får de nya kostymer. Schlagerlåtar bakas ihop i ett akustiskt kul medley. "Hooked on a feeling" inleds som pop 1974, men förvandlas till storbandsjazz som i Berwaldhallen i våras.

Duett med sig själv

Och när vi tror vi sett allt han kan blir det en underbar försvenskning av Billy Joels doowop-hyllning "The longest time", "Om du väljer mig". Det gör vi.

I ett nummer sjunger han duett med sig själv i en gigantisk tv-ruta. Poängen: Även Björn Skifs har mörka sidor, är inte bara trevlig svärmorsdröm. Bevis: Han petar näsan och dricker och blir kåt.

Ja ja, han duger gott som han är. Briljanta artister får vara snälla. Gläd sig den som har biljett.

Björn Skifs Show

Jens Peterson