Darin gör succé hos publiken

Får osannolik respons

MUSIK
Foto: GUNNAR SEIJBOLD
Darin möts av jubel.

När Darin går upp på scenen möts han inte bara av falsettskrik, fotoblixtar och rosor.

Mängden uppsträckta mobiltelefoner och andra manicker som filmar popidolens entré bildar en imponerande stor digital skog framför kravallstaketet.

Han får också en osannolik respons för, ja, i stort sett allt under den 40 minuter korta konserten. Darin glider över till vänstra sidan av scenen - iii! - knycker på höften - iiii! - sladdar med fötterna - iiiii! -vickar på pekfingret -iiiiii! - weilar ända från tårna - IIIIIIIII! - och frågar till slut hur publiken mår (det finns inte tillräckligt stora bokstäver för att beskriva volymen på publikens svar).

Konserten är en sorts generalrepetition inför sommarens turné med Magnus Uggla och Lena Ph. Och till skillnad från singbackpremiären i Överlida uppträder Darin därför med ett riktigt band. Det märks att Darin ibland måste koncentrera sig hårt för att koordinera dansrörelserna och sången utan att snubbla. Det märks att låtmaterialet är tunt. Och det blir ännu tydligare att kepsdansarna kommer att få illustrera begreppet "onödiga träbockar" i framtiden.

Men den barnvänliga soulmatinén börjar hitta sin form, något som hettan och energin i "Money for nothing" bevisar.

Och jag antar att Darin sparar sitt paradnummer - covern på "Det gör ont" - till sommaren. Den kan blåsa både Ugglor och schlagerdamer av banan.

Darin

Markus Larsson