Underbar röst - men tråååkigt

MUSIK
Foto: THOMAS JOHANSSON
Av den respektingivande sångaren Daniel Lindström från "Idol" finns bara rösten kvar - resten är tråk.

Sedvanligt var premiären på Lisebergs konsertsommar svinkall. Daniel Lindström gör det dock uthärdligt att stå i snålblåsten i över en timme. Vadå, han får ju bara två plus tänker ni? Ja, men det beror på omständigheter som går att ändra på.

Jag har nämligen alltid föredragit Idol-vinnaren Daniel framför tvåan Darin. I tysthet har jag stått på hans sida när folk omkring gastat om att Darin är stjärnan.

Daniel Lindström ingav respekt alltsedan hans låtval vid första Idol-castingen. Han sjöng soulsångaren Musiqs fina "Just friends" och visade sedan programmet igenom på bra musiksmak. Att han sedan sjunger så vackert att man ryser gör en inte mindre imponerad.

Skapar rysningar

Men på Daniel Lindströms självbetitlade skiva fanns bara rösten kvar. Förutom singeln, bombastiska "Coming true" och r&b-aktiga "My love won"t let you down" var det bara tråk, tråk, tråk. Och att höra honom framföra dessa ytterst tråkiga låtar live är ingen euforisk upplevelse kan jag garantera.

Bandet Daniel Lindström har med sig är kompetent och hans egen röst framkallar stundtals rysningar trots sorgligt trista låtar. Dessutom är Daniel i skriande behov av en stylist. Pimpa upp hans stil lite så han blir roligare att titta på i alla fall!

Daniel Lindström

Jonna Sima