Svettigt, Legend!

Foto: ANDREAS BARDELL
MUSIK MED SJÄL Amerikanske soulsångaren frälste Annexet med sina gospelmelodier i går.
MUSIK

Hur bra betyg är det egentligen att man kommer ut från en konsert helt svettig av allt dansande? Ganska så jättebra va?

Att dansa är verkligen det enda sättet att ta emot sångaren och pianisten John Legends gospelfyllda soul med hiphopkänsla.

Legend är egentligen ett otäckt underbarn. Han har med sin närvaro förhöjt låtar med artister som Lauryn Hill, Alicia Keys, Kanye West, Jay-Z... Och det var innan han själv släppte sitt soloalbum "Get lifted" sent i fjol, som är ett av de bästa soulalbum som gjorts på senare år. Nämnde jag att han dessutom bara är 26 år gammal?

Att han är snygg, sofistikerad och brorson till Snoop Dogg gör inte hans chans att kvala in som en av jordens mest avundsvärda tjugonågonting mindre.

Sittandes vid sin flygel i kavaj, smokingskjorta och jeans med fyra musiker och två körtjejer bakom sig drar han igenom sin repertoar relativt snabbt känns det som.

Legends Kanye West-producerade soul lämpar sig särskilt bra för att framföras live. Låtarna till och med växer. John Legend visar också att han har förmåga att skapa stämning även i sina mer mediokra låtar.

På drygt åttio minuter är det över, men John Legend har visat att han är den naturliga fortsättningen på Stevie Wonders och Ray Charles pianosoultradition.

John Legend

Jonna Sima