Övertygande seger, Petter

MUSIK

Rapstjärnan imponerar - trots ett glest golv

Foto: JERKER IVARSSON
Petter är inte Sveriges bästa MC - men han har en strindbergsk eld som inspirerar andra, tycker Aftonbladets Jonna Sima.

LIVE-KONSERT

Det är en rejält nervös inledning på konserten. Uppsalas studenter verkar inte vara ute för att fira vårbudgetens löften om höjning av CSN-lånet på hela tre hundra spänn.

Cirka 70 entusiaster tar emot Petter med gäng på Katalin.

Men Petter är revanschsugen. Han visar vilken erfaren artist han är genom att bortse från det glesa golvet framför scenen. I stället ger han en timslång show som har ett sväng du inte står still till.

Petter inspirerar

Det är ett potpurri från Petters åtta år långa karriär snarare än lansering av nya skivan: "P". Raden med gästande artister på scen är lång: Kaah, Rusiak, Miki, Pee-Wee och AFC.

Min hemliga dröm är att kunna rappa - och är det något Petter inspirerar en att göra så är det just det. Han är inte landets bästa MC men har den strindbergska elden som just inspirerar andra - speciellt när han står på scen.

Lite ledsen blir jag att min favorit, "Du vet att jag gråter", görs i en rumphuggen version. Men trots tam publikuppslutning och en svag skiva i bagaget så vänder Petter onsdagskvällen till en övertygande seger. Imponerande.

Petter

Jonna Sima