Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Musik / Live

En underbar röst som helt kommer bort

  Angie Stone

Angie Stones komp- band gjorde henne en björntjänst.   Angie Stones komp- band gjorde henne en björntjänst.

Konsert på Berns i Stockholm.

Bäst: ”Wish I didn't miss you”

Sämst: Det skramliga kompet.Angie Stone är en glammig uppenbarelse i sin guldglittrande överdel och passar perfekt i Berns lyxiga salonger. Om jag inte just hade kollat upp det skulle jag aldrig gissat på att hon fyllde 47 i förra veckan.

Första låten ut är ganska snygga låten ”Baby”, från senaste plattan ”The art of love & war”, och jag blir irriterad på bandet direkt. Deras stökiga komp nästan dränker Angies sång i diskantiga syntljud och högljudd percussion, trots att hon har en så maffig röst.

Souldivan visar kanske inte upp en lika skönt laidback sångstil som på skiva, utan använder mer staccato och låter ibland aningens andfådd, men för det mesta sjunger hon väldigt bra. Särskilt på mjuka ”No more rain (in this cloud)” och ”Life story”, hiten från debuten. Men också på Curtis Mayfields ”Makings of you”.

Det tar ett bra tag innan den riktiga stämningen infinner sig, men till slut får Angie hela publiken dit hon vill med ganska avancerad allsång.

Kvinnan på scen är fantastisk men själva konserten är för mogna människor som har all tid i världen. Där är tyvärr inte jag ännu.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet