Eva Dahlgren är ännu ung och stolt

Så var konserten på Cirkus i Stockholm

MUSIK
ingen tänder stjärnorna Eva Dahlgren undanhåller publiken en av sina största hittar – men imponerar ändå på Aftonbladets Jenny Seth.

Vet inte varför jag fått för mig att Eva Dahlgren skulle vara stel, tråkigt vuxen och pretto. Efter den här kvällen kommer jag alltid tänka på henne som en av de mest sympatiska, roliga och ojobbigt poetiska artisterna Sverige har att erbjuda.

Även om hon skojar om rynkor och erkänner sitt genuina intresse för väder är Dahlgren fortfarande ”Ung och stolt”. Supersnygg i svart och sin numera klassiska blonda frisyr.

Och soundet känns inte alls sådär moget som jag hade tänkt mig. Förre Bo Kaspers-medlemmen Lars Halapi och resten av bandet håller musiken utanför det mossiga. Till och med när det glenmarkska, tidiga 90-talet dyker upp i ”Gunga mig” och discobasiga ”Kom och håll om mig” låter det riktigt bra.

Ängel extranummer

Det är senaste plattan, ”Petroleum och tång”, som utgör största delen av konserten vilket blir aningens segt. ”Vem tänder stjärnorna” lyser med sin frånvaro och ”Ängeln i rummet” dyker inte upp förrän som andra extranummer. Men med en röst varmare än någonsin och i Cirkus härligt omfamnande dunkel blir sista låten magisk.

FAKTA

Eva Dahlgren

Konsert på Cirkus, Stockholm. Bäst: Eva själv. Rösten, utstrålningen, mellansnacket! Sämst: Att vi aldrig får höra ”Vem tänder stjärnorna”.

Här kan du också se Eva Dahlgren i vår: Stockholm 27:e februari, Lund 28:e februari, Göteborg 4:e och 5:e mars.