Aftonbladet
Dagens namn: Maurits, Moritz
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Musik / Live

Wonder i fin form

  till Stevie Wonder i Globen

kalas Stevie fick igång Stockholm. Bilden tagen under konserten i Birmingham 8 september. kalas Stevie fick igång Stockholm. Bilden tagen under konserten i Birmingham 8 september. Foto: AP

Konsert i Globen, Stockholm.

Bäst: ”All I do”.

Sämst: Lååånga, tråkiga ”Visions”.

Stevie Wonder är rundare än någonsin och hans långa flätor börjar numera ganska långt bak på huvudet. Han har hunnit bli 58 år och det är över 20 sen han sist toppade listorna. Men det jubel som hälsar Wonder när han leds in på scen av dottern Aisha bekräftar hans status som en av popmusikens heligaste stjärnor. Så fort läpparna möter munspelet börjar en två och en halv timme lång musikfest.

Öser kärlek

Både stämband och fingrar är i fin form och med smittande entusiasm och ett brett leende öser han kärlek över ett fullproppat Globen som leds i allsång.

– Det låter som min kyrka, säger han mellan röstövningarna.

Hastas igenom

Den helgonförklarade musikikonen har, efter nästan ett halvt sekel i Motowns stall, en låtkatalog få kan matcha. Och det mesta håller fortfarande. ”All I do” är gåshudsvacker, funkiga ”Superstition” har ett otroligt tryck i riffet och ”I just called to say I love you” är en superhit, även om den hastas igenom.

Konsertens mitt är tyvärr onödigt seg med tråkiga och obegripligt långdragna låtval, men med det omisskännliga blås-introt till ”Sir Duke” kommer partyt igång igen. Ett party som blir födelsedagskalas när Wonder firar sin äldsta bror med tårta och en rörande version av ”Happy birthday”.

n n Stevie Wonders management krävde inför gårdagens konsert att Aftonbladets fotograf endast skulle få fotografera under en minut. Då Aftonbladet anser att det här är helt orimligt har vi valt att inte skicka någon fotograf till konserten. Vi beklagar detta, och tycker att det är trist att den här typen av krav ställs för konsertfotografering. Kicki Pousette

DÄRFÖR HAR VI INGA NYA BILDER

    Stevie Wonders management krävde inför gårdagens konsert att Aftonbladets fotograf endast skulle få fotografera under en minut. Då Aftonbladet anser att det här är helt orimligt har vi valt att inte skicka någon fotograf till konserten. Vi beklagar detta, och tycker att det är trist att den här typen av krav ställs för konsertfotografering.

Markus Larsson

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet