Hassle poserar – och ett sus går genom publiken

Erik Hassle, 21, må vara lite nervös, men trots svajande röst levererar pophoppet.
MUSIK

När Erik Hassle till slut kliver på scen, 40 minuter efter utsatt tid, ångar det från publiken i fullpackade betonglokalen Strand.

En hel del branschfolk, den unga nykomlingens egen familj (jag spanar förgäves efter rödhåriga eventuella släktingar) och massor av tjejer i tjugoårsåldern har samlats för att kolla in det nya pophoppet.

Hassle är nog fortfarande mer känd för sitt äggformade halv-afro än sina låtar, men har redan jobbat sig upp till flickidolsnivå. När han tar av sig skinnjackan, poserar som bara en 21-åring kan och knycker med sina bångstyriga lockar går det sus genom publiken.

Kanske nervös

Det kan inte vara lätt att ha hajp-pressen på sig och kanske är han lite nervös över att leva upp till förväntningarna. Rösten svajar mer än lovligt på inledande ”All that I wanted was you” men tar sig mot slutet av den korta och koncisa konserten. ”Hurtful” och det avslutande extranumret ”The thanks I get” med sitt snygga Coldplay-piano funkar allra bäst.

Just nu hamnar Hassle nånstans mellan Darin och Eskobar, både i sound och utstrålning. Men med mer turnérande, fler singlar och aningens mer gnista kommer han nog kunna överleva sin egen frisyr.

FAKTA

Hassle

Konsert på Strand, Stockholm. Bäst: Singeln "Hurtful" är trots allt snyggast. Sämst: Midtemporockiga "Love me to pieces".

Här kan du se Hassle i höst

Lund 30/9, Kristianstad 1/10, Göteborg 2/10, Sundsvall 3/10, Katrineholm 17/10.

ARTIKELN HANDLAR OM