Bäcklund sjunger påkostad karaoke

till "Tom Jones the hitstory".

Foto: Dan Lindberg
Tjuren från Linköping Magnus Bäcklund har inte tillräckligt med hår på bröstet för att klara av Tom Jones hits, skriver Markus Larsson.
MUSIK

ÖREBRO. Showen heter ”Tom Jones the hitstory” och är mycket riktigt en pedagogisk hyllning till en viss tjur från Wales.

Mellan alla låtar får publiken lyssna på flera anekdoter, några skrönor och lite fakta om den brittiske underhållarens liv och karriär.

Men det krävs en hel del hår på bröstet, eld i stämbanden och framför allt en actionladdad personlighet för att lyckas sjunga Tom Jones maskulina hits med värdigheten i behåll.

Gav lädret ett fejs

Magnus Bäcklund, som bland annat är känd för att ha haft ett par groteskt stora läderbyxor i Melodifestivalen 2006, klarar inte riktigt av uppgiften. Det blir sällan nåt större eller bättre än bleka karikatyrer av Jones paradnummer. Rösten och utstrålningen är för färglös.

Jag påstår inte att föreställningen saknar inlevelse, spelglädje och en trevlig atmosfär.

Men samtidigt går det inte att tvätta bort den kvalmiga och äppelkäcka after ski-känslan.

”Tom Jones the hitstory” är ingen stor show.

Det är bara påkostad karaoke.

FAKTA

Magnus Bäcklund & The Thunderballs

Show på Hjalmar Bergman Teatern, Örebro. Bäst: Att kompbandets namn med lite god vilja kan översättas till... åskballarna. Sämst: Bäcklunds brister blir väldigt tydliga i balladen "I (who have nothing)”.