Fullt drag trots ödsliga läktare

Så många får Jennifer Lopez i Globen

1 av 8
MUSIK

Glammig kabarédrottning eller Jenny from the block – Jennifer Lopez går hem i alla skepnader och får Globen att vibrera.

galet sväng Jennifer Lopez skulle kunna vinna VM i publikkontakt. Trots halvtomma läktare är showen rena energibomben.

Det känns lite orovarslande.

Minuterna innan konserten börjar är läktarna fortfarande halvtomma, och det ligger en gäspig novemberkänsla över arenan.

Jennifer Lopez öppnar med ”Get right”, och inledningssnumret är en glammig historia som andas kabaré och forna tiders Hollywood-glamour.

Det räcker med två takter, och sedan känns det som att den regniga måndagskvällen förvandlats till en maxad lördagsnatt där alla är bjudna på festen.

Egentligen är det ologiskt.

Bländande karisma

Lopez låtar är inte tillräckligt gamla för att väcka nostalgi, och inte tillräckligt nya för att kännas fräscha.

Och ibland, som under balladen ”Until it beats no more”, blir vi påminda om att det knappast var rösten som fick henne att slå igenom för tretton år sedan.

Ändå köper jag nästan hela rasket. För J.Lo har en charm och en karisma så bländande att det ibland känns som att stirra rakt in i solen.

Dessutom är hon imponerande samspelt med sina dansare, och bjuder på en show med en energinivå så hög att borde blivit kortslutning i elskåpen i Globen.

Snälla – turnera igen

Det är svårt att tro att det faktiskt är första gången som 43-åringen åker på turné, för hon verkar vara någon slags världsmästarinna i publikkontakt, och eldar i gång sina fans så mycket att läktarna börjar vibrera.

I ett av numrena byter hon ut sin gnistrade kroppsstrumpa mot luvtröja och keps och bjuder på en remix av sitt mer hiphop-aktiga material.

Sedan övergår hon förstås till en mäktig version av ”Jenny from the block” med New York-bilder projicerade i bakgrunden. Medan konfettin regnar ner under avslutningslåten ”Dance again”, tänker jag bara en sak: Snälla J.Lo, vänta inte 13 år med att turnera igen.

FAKTA

Jennifer Lopez

Globen

Längd: 1 timme och 25 minuter. Publik: Gissningsvis runt 4 000 personer. Bäst: ”Let’s get loud” fick till och med de stiffaste snubbarna i publiken att skaka rumpa. Sämst: ”Until it beats no more” är en trött ballad som hon gärna hade fått stryka. Fråga: Börjar inte det här med lasereffekter kännas lite daterat?

Tara Moshizi

ARTIKELN HANDLAR OM