En polerad smörklick med humor

1 av 3
Glänser i mellansnacket Michael Bublé är som bäst när han plockar fram sin inre strandraggare.
MUSIK

Han har plockat russinen ur musikhistoriens kaka men hockeyfantasten och Sloggi-charmören Michael Bublé är som bäst när han pratar.

På många sätt har kanadensaren Bublé gjort det lätt för sig. Låtarna som han har byggt sin karriär på har alla kvalitetstestats genom decennier. Den 38-årige sångaren har slagit upp den amerikanska sångboken, plöjt igenom The Rat Pack-kapitlet och tagit det bästa från jazzen.

Svårt att beröras

Michael Bublé har valt bra låtar, han har en bra sångröst och ett superkompetent band. Men det är svårt att beröras av det som han gör. Han glider – rent bokstavligt – omkring på scen i sina skinande lackskor. Det är också bildligt talat för hans tolkningar av världens låtskatter. De har vårdats med silkeshandskar likt värdefulla föremål på ett museum.

Balanserar på gränsen

En konsert med Michael Bublé är ungefär som att se en klick smör långsamt smälta i en stekpanna. Ibland fräser det till – som när han plötsligt ger sig på Daft Punks ”Get lucky” – men det blir aldrig så hett att det bränns. Som bäst blir det i­ stället mellan låtarna när Michael Bublé plockar fram strandraggaren i sig. När han balanserar på gränsen för vad som är lämpligt. Då är det som att ha suttit fast i en hiss med livemusik när dörrarna plötsligt öppnas och in kliver en humorist.

FAKTA

Michael Bublé

Konsert på Globen i Stockholm

Längd: Cirka 1 timme 45 minuter Publik: 8 231 Bäst: Mellansnacket Sämst: Bublés egna låtar

Kristin Lundell

ARTIKELN HANDLAR OM