DANIEL LEMMA

MUSIK

Meeting at the building (soul)

”Meeting at the building” är som att din egen skivsamling skickat ett vykort, en sorts påminnelse om att det var ett tag sen du lyssnade på dina Stax-samlingar och albumen med Otis Redding, Van Morrison och The Band och några dussin till.

För om man varit det minsta intresserad av rötter och musikhistoria har man med största säkerhet ramlat över någon av alla klassiska soul- och rockartister som Daniel Lemma inspirerats av. Lemma är ju i grund och botten en traditionalist som älskar sin gårdag med ovanligt stor, romantisk glöd.

Och jag har egentligen inget emot att alla spår på ”Meeting at the building” är ovanligt lätta att härleda till de tydliga förebilderna. Jag gillar den varma stilkänslan och det lätta och lediga svänget. Och i ”Love & loss”, livefavoriten ”Higher ground” och ”The flame” har Daniel Lemma skrivit sina allra starkaste låtar hittills.

Men precis som på debutskivan är problemet att låtarna och texterna är så bekanta att de känns lite sönderspelade redan efter första lyssningen.

Markus Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM