Alternativ-Britney

Avril Lavigne gör den typiska andraplattan

MUSIK
Foto: bmg
Om jag plutar lite med munnen så kanske de tror att jag är 21…

Hon har ändå någonting den här truliga och attityd stinna 19-åringen. För även om det var väldigt lätt att avfärda Avril Lavigne som en sinnrikt uttänkt skivbolagsprodukt så var det bara att - om än motvilligt - kapitulera till brottarhiten "Complicated" från debuten "Let go". En klockren poplåt som låg precis rätt i tiden med sitt lite "tuffare" uttryck och sina skatepunkflörtar.

Nu är hon tillbaka med den mognare, djupare och mer vuxna andraplattan. Avril säger sig ha vuxit upp, upplevt svåra saker och hittat sig själv. Ja, ni känner igen tugget.

Konceptet är dock ungefär detsamma: lättillgänglig radiopop med lite rockgitarrer. Och även om jag inte hittar någon riktigt lika smittande refräng som i genombrottslåten "Complicated" så finns det några potentiella listettor även här.

Men till syvende och sist, hur seriöst kan man egentligen ta något sånt här när försäljningsargumentet på det lilla klistermärket på skivomslaget säger "Exclusive foldout poster inside!" För visst är det så att Avril Lavigne fortfarande handlar om att erbjuda ett alternativ till alla Britneys och Aguileror på världens rosatapetserade flickrumsväggar.

Avril Lavigne

Lyssna på Avril Lavigne

Cecilia Lundblad