Sitter direkt – men texten är rätt blek

MUSIK

Magnus Uggla

Värsta grymma tjejen

Magnus Uggla fortsätter att sälja enkelt oompa-pompa till massorna. Den här gången är receptet lätt maskerat av ett något rakare och mer elektriskt arrangemang.

”Värsta grymma tjejen” är den första singeln från Ugglas kommande skiva. Refrängen sitter naturligtvis efter två sekunder, men själva låttexten kan vara det blekaste han fått ur sig på många år.

Magnus Uggla kan vara härligt elak, spydig och sarkastisk. Och det på ett fyndigt sätt som är betydligt intressantare än musiken. Här får däremot fansen nöja sig med sylvassa formuleringar som ”Hon är grejen – värsta grymma tjejen”.

Får kamma till sig

”Värsta grymma tjejen” berättar annars om en man som levt ett ganska obekymrat och kravlöst liv. Han har aldrig nekat en fest. En kille ska vara fri. Det ska vara nya damer varje dag. Löftet om att vara ungkarl in i döden får inte brytas.

Allt det förändras när Uggla – eller vem det nu kan tänkas vara – plötsligt träffar Den Stora Kärleken. Det sker redan i första refrängen. Det ytliga och destruktiva grabblivet får kamma sig. Alla gamla span är genast utbytta mot en tvillingsjäl.

Det låter som om en tolvårig pojke just har upptäckt att han har en sexualitet. Sedan har samme pojke skrivit en insändare om upplevelsen och skickat in den till Kamratposten.

Läs även:

Markus Larsson