En fånig låt med en trist Britney

MUSIK

Britney Spears

My prerogative (singel)

Foto: AP
Värdelöst, Brittan!

Det är synd om fansen som äger allt med sin favoritartist.

De kan lätt känna sig utanför när artisten pusslar ihop en "Greatest hits". De har ju i regel redan hunnit köpa låtarna en eller två eller tre gånger om.

Outgivna spår

Fansen behöver en morot för att börja bete sig som utsvultna kaniner på bondens grönsaksodling. Moroten brukar bestå av några tidigare outgivna spår.

Om denna morot sedan ska betraktas som en bestraffning för lång och trogen lojalitet - greppet är ett svårslaget sätt att pressa fram mer pengar ur gamla framgångar - eller en belöning är... en annan diskussion.

I vilket fall innehåller Britney Spears kommande hitsamling två - två! - färska morötter. Nya singeln "My prerogative" är den ena.

En saftig refräng

"My prerogative" har en stor fördel jämfört med många andra singelsläpp från fröken Spears på senare år. Den har en stor och saftig refräng. Det känns som att singeln är hämtad från tiden då Britney gjorde lätt förklädd pudelrock i regi av Max Martin.

"My prerogative" har också en stor nackdel. Låten var en stor hit och ett ännu större skämt med Bobby Brown 1988.

En medioker artist

I fysikens och matematikens underbara värld sägs det att två minus kan förvandlas till något positivt. Inom pop sker såna underverk mer sällan än aldrig.

Britney Spears är en medioker artist.

Hon gör en cover på en fånig låt.

Summan är värdelös.

Nätpremiär!

Markus Larsson