Hopplös discodåre

Magnus Carlsson slår läger mellan Bee Gees och Svensktoppen

MUSIK

Magnus Carlsson (schlager/pop)

Egentligen har inget förändrats.

Nyekiperade Magnus Carlsson är fortfarande en hopplös discodåre. Han har skapat en folklig och framgångsrik karriär som ofta slår läger nånstans mellan Bee Gees och Svensktoppen.

Och det är inom de ramarna som ni hittar några av solodebutens starkaste spår – inledande ”Som om inget hänt” och schlagerbidraget ”Lev livet!”, till exempel. Låten ”I mina händer” är dessutom en så pass snygg repris av 70-talets mjukaste popsoul att man genast börjar leta efter Orups namn under titeln.

Musiken är dock till största del skriven av Anders Glenmark och Niklas Strömstedt. Vilket också är skivans största problem. Här finns minst en övermogen ballad, en struttig produktion och en förnumstig textrad för mycket. Det brukar över huvud taget krävas ett VM-brons i fotboll för att Glenmark och Strömstedt ska kännas moderna – och där är vi inte riktigt ännu.

Våren 2006 har BWO höjt nivån för kommersiell pop genom albumet ”Halcyon days”. Jämfört med Alexander Bards hitprojekt låter Magnus Carlsson feg och förlegad.

Bästa spår: ”I mina händer”.

Markus Larsson