Hans bästa skiva hittills

Darin är en rådjursliknande crooner med ett unikt poputtryck

MUSIK

Break the news (pop)

Foto: Peter Wixtröm
Darin släpper ny skiva.

Darin är unik.

Inte bara för att han, till skillnad från de andra deltagarna i den tv-sända Idol-skolan, lyckats förstärka sin karriär för varje ny skiva.

Han har också hittat ett eget och modernt poputtryck. Ingen annan svensk artist har förvaltat inspirationen från Michael Jackson och Justin Timberlake med samma trovärdighet. Och nya skivan ”Break the news” kommer inte att försvaga hans ställning.

Musiken är skriven av producenter och låtskrivare som Max Martin, Rami, Robyn och Jörgen Elofsson – folk som skulle kunna hitta en försvunnen pophit i regnskogen med förbundna ögon.

Alla inblandade vet också vart Darin hör hemma. Han ska helst befinna sig i brytpunkten mellan skamlöst kommersiell pop och hård r’n’b. Och så länge låtarna påminner om Nelly Furtado och Gwen Stefani är Darin strålande.

Där visar den rådjursliknande croonern att han hela tiden utvecklas och aldrig kommer stå stilla. Sen finns det som vanligt ögonblick som inte lever upp till förväntningarna. De överladdade poplåtarna ”Perfect” och ”Saturday night” är exempelvis mer påfrestande än bra.

Men ”Break the news” är ändå, trots vissa mediokra låtar, Darins bästa album hittills.

Han är långt ifrån färdig.

Efter tre skivor är han fortfarande ett framtidslöfte.

Bästa spår: ”Insanity”.

Lyssna och sätt betyg på veckans plattor!

Markus Larsson