Volbeat glänser

Sångaren och gitarristen Michael Poulsen i Köpenhamsbandet Volbeat som i höstas släppte albumet ”Guitar gangsters & Cadillac blood”.
MUSIK

MALMÖ. Jag har svårt att hitta annat än marginella detaljer som brister.

Den danska succétruppen har laddat magasinet fullt med metalliskt glänsande punkrockarolla och avlossar på Sverigepremiären salvorna snabbare än du ens hinner tänka ”mægtigt”.

Det är en genreöverskridande uppvisning. Publiken iförd tröjor med så pass väsensskilda grupper som Dropkick Murphys, Carcass och Disturbed förenas i ”Radio girl”, ”Folsom prison blues”-baserade ”Sad man’s tongue” eller de emotsedda strupvädrarna ”The garden’s tale” och ”Maybellene i hofteholder”. Där det är lika naturligt att småjamma på Metallica och Slayer som att salutera Social Distortion med Kitty Wells ”Making believe”.

Starkt liveband

De invändningar jag ändå kan anföra skulle lika gärna kunna finnas strax utanför satsytan här intill.

Gällande decibellagar dömer ut en volym över mysnivå, några textrader snubblas bort och en speltid på strax över timmen dammsuger inte direkt repertoaren på guldkorn.

Dessa anmärkningar är ändå inte mer än bagateller.

Och de hindrar inte Volbeat från att vara ett av vinterns starkaste livekort.

FAKTA

Spelar på sweden rock

Gruppen har framöver närmast klippkort till svenska scener då den uppträder i Örebro i kväll, Stockholm 11/12, Göteborg 12/12, Stockholm 5/3, Karlstad 6/3, Lund 7/3 samt på Sweden Rock Festival i juni nästa år.