Cypress Hill

”Rise up”

MUSIK

HIPHOP/ROCK Man skulle kunna tro att Cypress Hill har mognat lite med tiden. Det är ändå snart 20 år sen den självbetitlade debuten och L.A.-gänget är framme vid sitt åttonde album. Men trots att B-Real, Muggs och de andra numera är i 40-årsåldern har de fortfarande bara en enda sak på hjärnan.

Låtar som ”K.U.S.H.”, ”Light it up” och ”Pass the dutch” skvallrar om att gruppens hängivenhet till gräs aldrig sinat. Med en sådan favorithobby är det ganska imponerande att hiphopens motsvarighet till Cheech & Chong (som förresten typiskt nog gästbabblar mellan låtarna) överhuvudtaget kan få ur sig nytt material.

Efter att ha fullföljt sitt kontrakt med Sony ligger Cypress Hill numera på en annan storrökares skivbolag, Snoop Doggs Priority records, och släpper sin första platta på sex år. Trots det sammanhållande temat är "Rise up" en spretig samling låtar. Här finns både en somrigt söt latinopophit med Pitbull och Marc Anthony och numetal så fruktansvärd att den borde ha skickat hela gruppen på snetrippar redan vid inspelningen. Tvår spår med Tom Morello på ”sång” låter exakt som gammal Rage against the machine och Mike Shinoda linkinfierar helt låten han gästar.

Men bland låtarna utan gäster finns det faktiskt några lyssningsbara alster, med helt ok produktion och den härligt störiga bråkmakarcharm som gjorde Cypress Hill stora från början.

Bästa spår: ”Armed and dangerous”

ARTIKELN HANDLAR OM