Darins röst lyfter

Darin – ”Lovekiller”

Foto: Henric Lindsten
Sammetsögonen slår till igen.
MUSIK

POP Metamorfosen från tonår till vuxen har gått ovanligt smärtfritt. Sex år har förflutit sen ”Idol”-finalen och tandställningen är sedan länge ett minne blott, men charmen, rösten och den okuvliga viljan att vara stjärna finns kvar.

Att Darin inte är en större internationell angelägenhet vid det här laget är märkligt. Och om det funnits någon rättvisa i ”Melodifestivalen”-land borde hans jokerbidrag ”You’re out of my life” placerat sig bättre än fyra.

Men Darin Zanyar, som hunnit fylla 23 år, klarar sig ändå ganska bra här på hemmaplan (och tydligen även i vissa tysktalande länder). Han gästar ”Allsång på Skansen” med glans och covern på Coldplays ”Viva la vida”, sålde i Sverige bättre än originalet.

Ingen kan förneka att Darin blivit något av en popballadernas mästare. Något som han verkligen visar på sin femte platta och i synnerhet på ”Can’t stop love”, låten som han tillsammans med Tony Nilsson specialskrivit åt Victoria och Daniel. Många tv-tittares redan fuktiga ögon lär ha svämmat över när Darin framförde den på Opera­husets tak under prinsessbröllopskvällen.

Det är lite synd att Darin inte smyger in mer modern r’n’b bland sina potenta ballader och Lady Gaga-låtkopior, men han får ändå det bitvis trötta materialet att funka.

Konkurrensen från nya, yngre flickfavoriter har hårdnat på sistone men det kommer ändå alltid vara något speciellt med Darin. Det kan inte ens hundra Eric Saade ändra på.

Bästa spår: ”Can’t stop love”.