Saade är ju ingen Månboy

till hans nya singel "Still loving it"

Foto: Lasse Allard
Ett litet fall framåt Eric Saades nya singel är inte lika speciell och unik som den första månlandningen. Men han har kommit en bit på väg från ”Manboy”. Nu har musiken lite mer hår på ballarna.
MUSIK

POP Den som tittade på Disney Channels julshow har redan koll på ”Still loving it”.

Själv var jag upptagen med att äta skinka och Apotekets senap.

Singeln är, enligt Saades hemsida, ett smakprov från manspojkens andra album som släpps senare i år. Bli inte förvånade om albumet i fråga ges ut i samband med Eric Saades medverkan i Melodifestivalen.

Astronauten Neil Armstrong hade aldrig beskrivit ”Still loving it” med orden: ”Ett litet steg för människan, men ett jättekliv för mänskligheten.” Låten är inte lika unik och spektakulär som månlandningen.

Men det är ett litet fall framåt för Eric Saade. Ursäkta uttrycket, men den här gången har musiken lite mer hår på ballarna.

Pojkband möter r’n’b

Att Justin Timberlake är en tydlig inspirationskälla är en underdrift. Men här finns också en blandning av pojkbandskörer och r’n’b som blev producenten Timbalands signum för fyra år sen.

”Still loving it” väcker, överraskande nog, förhoppningar om att Eric Saade kan bli nåt mer och nåt bättre än en ung man som försöker slå världsrekord i att sjunga ordet ”manboy”.

FAKTA

Eric Saade

Still loving it

Roxy recordings

ARTIKELN HANDLAR OM