Som ett litet under


Lil Wayne -I am not a human being

MUSIK

HIPHOP Det är något av ett under att Lil Wayne kan släppa ett så här pass bra album just nu. Weezy avtjänar som bekant ett straff för vapen- och droginnehav på fängelseön Rikers Island i New York. För tillfället sitter han tydligen i isolering efter att man hittat en mp3-spelare med laddare och hörlurar i hans förra cell, ett brott mot fängelsets regler.

Troligen släpps Lil Wayne i november, men då väntar ytterligare rättegångar. Rapparen och skivbolaget Cash Money har (trots namnet) nämligen inte brytt sig om att betala varken Bangladesh, Jim Jonsin, Play-N-Skillz eller Mali Boy för deras beats till ”A milli”, ”Lollipop”, ”Got money” och ”Mrs Officer”. Alla från storsäljande albumet ”Tha Carter III”.

Som tur är har Lil Wayne ännu inte gjort sig ovän med producenterna Cool & Dre. Och i egna Young Money-stallet finns fortfarande Kane Beatz, stjärnskottet som låg bakom hiten ”Bed rock” och som nu har producerat mäktiga singeln ”Right above it”. På den låter Weezy som en fri man och tre av nya plattans låtar, bland andra doowopiga ”With you”, avhandlar hans handlag med tjejer. Ett ämne som tydligen inte har lidit av månaderna bakom lås och bom.

Nionde albumet är splittrat men låter med tanke på omständigheterna och förra plattan (gräsliga rockrapexperimentet Rebirth) ändå imponerande bra.

Bästa spår: ”Right above it” ft. Drake.

FAKTA

➕➕➕ I am not a human being

Young Money/Cash Money

ARTIKELN HANDLAR OM