En lekfull paus i Robyns karriär

Klipp och klistra-pop Robyn & co verkar ha haft roligt på nya minialbumet.
MUSIK

POP Tankarna går till ”Max mix”.

Eller möjligtvis Jive Bunny And The Mastermixers.

Två 80-talsfenomen där samplingar eller låtar eller både och mixades ihop i ett rasande tempo. Robyns nya projekt utgår från samma decennium och består av ett liknande ljudkollage.

La Bagatelle Magique är ett samarbete mellan henne, musikern Markus Jägerstedt och framlidne producenten Christian Falk. Tillsammans har de klippt och klistrat ihop låtar utifrån samplingar som de hittat på Spotify och Youtube. Det låter som om de små klubbfyrverkerierna tar avstamp i tidiga singlar av Salt N’ Pepa och Neneh Cherrys ”Buffalo stance”.

I ”Set me free” hänger de en partysaxofon runt halsen på Andreas Kleerup och kastar ner honom i bollhavet på Ikea. ”Love is free” lyckas vara lika mycket acid house som Teddybears Sthlm. ”Got to work it out” är ett småtrist aerobicspass med robotar. Och i ”Tell you (today)” bärs Robyns röst fram av en catchy vissling, funkblås och ett gammeldags discobeat som påminner om Dan Hartmans ”Relight my fire”.

Det verkar som om alla inblandade haft lika kul som en löningshelg.

Låtarna kan anta vilken form som helst. Men precis som samarbetet med Röyksopp känns minialbumet ”Love is free” mest som ett substitut för Robyns nästa skiva i eget namn. Alla som hoppas på att höra en fortsättning på fantastiska popsinglar som ”Dancing on my own” och ”Hang with me” får vänta ett tag till.

Man kan inte skaka av sig känslan av att ”Love is free” är en trevlig bagatell som Robyn ägnar sig åt medan hon funderar på vart hennes riktiga solo­karriär ska ta vägen.

Bästa spår: ”Lose control”.

FAKTA

Robyn & La Bagatelle Magique

Love is free

Konichiwa/Universal

ARTIKELN HANDLAR OM