Kulsprute-rap med total närvaro

1 av 2
Angel Haze.
MUSIK

I juli såg jag världsettan Serena Williams spela sin enda match i Båstad. En större stjärna får en leta ­efter. Blicken, arrogansen, kroppsspråket skvallrade om en kvinna som inte tar skit från någon.

Detroit-rapparen Angel Haze har en liknande fuck off-attityd. Tidigare i somras dök hon aldrig upp på Bråvalla och skyllde allt på SAS i en tweet.

På Eriksdalsbadet på­annonseras hon av en dj som får upprepa ganska många ”Are you ready to get down with Angel Haze?” innan rapparen till slut ­dyker upp i en väldigt stor hatt.

Men hon är värd all väntan. 23-åringen lyckas med konststycket att vara kompromisslös och publik­friande på samma gång. Hon spelar outgivet material, dansar till sin favoritlåt med Future och sjunger slowjamet ”Pleasure this pain” till ett fan som får komma upp på scenen. I Sia-balladen ”Battle cry” går hon ut i publiken skuggad av en nervös säkerhetsvakt. Det bildas en liten ring runt Haze när hon sätter sig på knä och lägger sin vers, ungefär en meter från mig. Närvaron i hennes självutlämnande kulsprute-rap är total.

FAKTA

Angel Haze

Plats: Popaganda, Stockholm. Bäst: ”Werkin’ girls” och ”New York”. Sämst: Dj-setet innan Angel Haze visar sig.