ROCKBJÖRNEN PRESENTERAS AV

Magnusson hyllas i ”Allsång på Skansen”

Uppdaterad 2018-06-12 | Publicerad 2017-07-03

I veckans ”Allsång på Skansen” hyllas Sven-Ingvars sångare Sven-Erik Magnusson, som gick bort tidigare i år, av sin son Oscar Magnusson.

– Jag tror att det kommer att bli en känslomässig kväll för de flesta, säger programledaren Sanna Nielsen.

Sven-Ingvars musik kommer att ljuda från Sollidenscenen på tisdag under ett särskilt segment tillägnat den folkkäre artisten Sven-Erik Magnusson, som dog i cancer i mars i år.

Bandet, som firade 60 år tillsammans i fjol, kommer att leva vidare – åtminstone på Skansen – i ledning av sångarens son Oscar Magnusson.

– Vår ambition är att på något sätt föra Sven-Ingvars arv vidare. Det handlar inte om att ta över min pappas roll – de skorna är för stora för att fylla – utan om att göra det som känns rätt i hjärtat. Jag tror att folk har ett behov av att fortsätta ta del av den här låtskatten, och vi ska försöka göra den rättvisa, säger han.

Stöd i sorgen

Som mångårig medlem i Sven-Ingvars och bandets kapellmästare uppskattar Oscar Magnusson att han behärskar ”minst 90 procent” av bandets låtkatalog. Exakt vilka låtar allsångspubliken kommer att bjudas på är inte spikat än, men Magnusson är inte orolig. När hans far gick bort blev han påmind om avtrycket Sven-Erik Magnusson lämnat efter sig.

– Det är fantastiskt att ens pappa har betytt så mycket för så många människor. Jag har varit med så pass länge och spelat så mycket att jag har sett det med egna ögon, så jag kan inte säga att jag blev förvånad av reaktionerna. Däremot var jag kanske inte beredd på reaktionernas omfattning. Det har varit ett stöd i sorgen, säger han.

”Trevlig och social”

Sanna Nielsen träffade Sven-Erik Magnusson vid ett tillfälle för drygt ett decennium sedan. Hon minns honom med värme.

– Jag var med på en ”Diggiloo”-turné när vår buss stannade vid en rastplats. Då var Sven-Erik där och knackade på dörren. Alla bara rusade ut ur bussen för att hälsa på honom, för han var så trevlig och social. Man tyckte väldigt mycket om honom, säger hon.

”Allsång på Skansen” sänds i SVT1 på tisdag klockan 20.00.

Bara dagar kvar – nominera din favoritartist till Rockbjörnen

ANNONS