Allsång på Skansen 2017

Tittarnas kritik mot Sanna Nielsen: ”Tar för mycket plats”

avMathilde Albinsson

Sanna Nielsen framförde en egen låt, ledde allsånger, intervjuade och sjöng duett med Lisa Nilsson.

Det blev alldeles för mycket, tyckte många läsare i Nöjesbladets live-chatt, som riktade kritik mot allsångsledarens insats i tisdagens program.

– Det är ju ändå ett program som jag bjuder in till, säger Sanna Nielsen till Nöjesbladet.

1 av 3 | Foto: Gustav Martensson
Sanna sjunger med Lisa Nilsson.

Sanna Nielsen lotsade tittarna genom sommarens sjätte allsångsprogram på tisdagskvällen.

Hon framförde sin egen låt ”Inte ok”, intervjuade artister, ledde allsånger och sjöng duett med Lisa Nilsson på ”Allt jag behöver”.

När Nöjesbladet träffar allsångsledaren backstage, summerar hon kvällen som ”matig”.

– Jag tycker det var vackert, fint och bjussigt, men det var också ett otroligt matigt program för mig. Jag var inne på scenen hur mycket som helst, vilket jag ju älskar, säger hon.

Men i Nöjesbladets live-chatt riktade flertalet läsare kritik mot just det – att det blev för mycket fokus på Sanna Nielsen.

”Döp om programmet till Sanna på Skansen”

”Nu får det banne mig vara slut på att Sanna skall vara med o sjunga allt”, skriver en.

”För bedrövligt - Sanna är i varje bildruta, hon tar över varje gästartist...”, menar en annan.

”Det verkar som allsången sjungs bara av Sanna är detta alllsång????”, undrar en tredje.

”Egentligen inte mot Sanna som programledare men hon tar för mycket plats när hon måste uppträda själv lite väl mycket.”

”Men varför ska Sanna sjunga hela tiden, hon är ju programledare?”

”Snälla SVT det heter väl ändå Allsång på skansen och inte Sanna på skansen!!!!!!!!!!!!!”

”Ja, döp om programmet till "Sannas timme"... Detta börjar bli patetiskt!”

”Jag är trots allt programledare”

Sanna Nielsen förstår åsiktsyttringarna, men menar samtidigt att det trots allt är hennes program.

– Ja, det kanske var för mycket Sanna. Jag har ingen aning. Det är ju ändå ett program som jag bjuder in till och det var en sådan kväll där kärleken ska stå i fokus. Då tyckte jag det var roligt att få sjunga min låt. Men det är ingen konstig kritik, man får absolut känna så. Jag känner att jag är ju trots allt programledare för det här programmet, så det är bara att köra på.

Sanna Nielsen kastade manuskorten redan i sin första säsong. Hon memorerar allt utantill. Allsångshäftena behöver hon inte heller tjuvkika i. Men trots det innebar inte kvällens matiga koncept extra mycket plugg eller manusläsning. Och att få testa att köra långa sjok på scenen var en skön känsla, menar Sanna Nielsen.

– Jag får ju göra det här helt själv, visst kan man få lite hjälp i örat, men det är bara att gå ut där, sätta sig i båten och ro lugnt och hoppas att det ska funka. Och det kändes så skönt, tryggt och bra. Att vara inne oftare var nästan bara skönare och tryggare på det sättet, säger hon och fortsätter:

– Sen är det ju inramningen som är det viktiga. Så jag hoppas att man känner att det var en fin kväll över lag. Jag tyckte att det var en så bra kväll, som handlade så mycket om kärlek.

Pride-tema på kvällen

När Sanna Nielsen framförde egna låten ”Inte ok” blev hon rörd. Hon höll ett känslosamt mellansnack – och kom av sig.

– Personligen så skulle jag vilja ge en klapp på axeln till mitt elvaåriga jag, sa hon på scenen när känslorna tog över.

– Det är så mycket kärlek och den här veckan betyder så mycket för så många människor, så det var fint att vi fick in låten och att kören fick ta plats och vara så mäktig, säger Sanna Nielsen efteråt till Nöjesbladet och fortsätter:

– Det blir känslosamt, det är fina ord i texten och berör det som den här veckan med Pride-tema handlar om – att alla är välkomna.

ARTIKELN HANDLAR OM