Dolly Parton spelar i Sverige i sommar

avElina Wessman

ROCKBJÖRNEN

Både Göteborg och Stockholm får besök av stjärnan

Foto: AP
Dolly Parton.

2011 blir ett guldår för Dolly-fansen.

Inte nog med att hon släpper ett nytt album.

Både Stockholm och Göteborg föräras med ett sommarbesök när countrydrottningen drar på världsturné.

Dolly Partons svenska fans börjar bli bortskämda. Både 2007 och 2008 besökte stjärnan Sverige, och nu är det dags igen. 28 augusti spelar Parton på Scandinavium i Göteborg, medan Stockholmarna kan se henne framträda 27 augusti på Ericsson Globe. Spelningarna är del av sångerskans världsturné som följer släppet av nya skivan "Better Day".

– Jag hade väldigt kul förra gången vi var i Europa på "Backwoods Barbie"-turnén, och förväntar mig att det blir ännu roligare på den kommande "A better day"-turnén, säger stjärnan i ett pressuttalande, och utlovar en helt ny show med nya kläder och ny musik.

Dolly Parton är en av världens mest framgångsrika countryartister. Hon har skrivit mer än 4 000 låtar, haft tjugofem Billboard-ettor och sålt över 100 miljoner album världen över. Hon är också ansvarig för monsterhitten "I will always love you" som i Whitney Houstons version blev en av världens mest framgångsrika singlar genom tiderna.

Partons två senaste Europaturnéer har varit helt utsålda. Biljetterna till den här vändan Sverigespelningar släpps 15 februari.

ARTIKELN HANDLAR OM