De är klara för Sonisphere

ROCKBJÖRNEN

Slipknot och In Flames
frontar rocksatsningen

1 av 3 | Foto: Dragplåstret Amerikanska Slipknot ska locka hårdrockspubliken till Globenområdet.

Sonisphere återvänder till Stockholm i sommar.

Nöjesbladet kan nu avslöja att Slipknot, Mastodon, Mustasch och In Flames gästar rockfestivalen, som i år flyttar till Globenområdet.

Förra året kantades Sonisphere av lervälling. I år flyttar festivalen från Stora skuggans regnkänsliga gräsunderlag till mer betongtäta Globentorget och Söderstadion.

– Det är ett bra läge, med en bra kombination av betong, asfalt och gräs – helt rätt för en modern rockfestival, säger Kristofer Åkesson, pressansvarig på Live Nation.

”Många bra band”

Men man har offrat yta för bekvämlighet. 18 000 besökare tar området in, att jämföra med förra årets 45 000.

Enligt källor med insyn i produktionen blir amerikanska Slipknot ett av de stora dragplåstren. Svenska In Flames kommer också att spela.

– Det ska bli jätteroligt. Festivaler är ett bra sätt att nå ut till folk, och så är det ju många bra band som spelar, säger Björn Gelotte, gitarrist i In Flames.

Vilka band kollar du in på årets Sonisphere?

– Slipknot är alltid kul att se. Och så Mustasch och Mastodon som vi känner.

På torsdagen släpptes äntligen det officiella pressmeddelandet – där Sonisphere bekräftar Nöjesbladets avslöjande. Men även band som Airbourne, Dead By April, Kvelertak och Graveyard är klara.

Krockar med Getaway rock

Sonisphere äger rum 9 juli och krockar därmed med Gävles hårdrocksfestival Getaway rocks sista dag. Men Tomas Jernberg, festivalgeneral på Getaway är inte orolig för att tappa publik till Stockholmskonkurrenten.

– De som älskar festival och hårdrock väljer nog inte Sonisphere. De slår ner en dag och är mer en konsertkväll. Vi erbjuder en festivalupplevelse, säger Jernberg.

Biljetterna till årets Sonisphere släpps den 25 februari klockan 9.

Elina Wessman
Christoffer Röstlund Jonsson
Peter Elvemo

ARTIKELN HANDLAR OM