”Det här är årets fest”

ROCKBJÖRNEN

Håkan Hellström och popeliten fick hela Cirkus att koka

Foto: helvilt, hellström Håkan Hellström var i toppform när han spelade sin nya singel ”En midsommarnattsdröm” – och fick ett enormt svar från publiken som var på minst lika gott humör. – Helt grymt, jublade han efteråt.

Håkan exploderade, Lena regerade och Dhani chockerade.

Artisterna som uppträdde på Rockbjörnen fick Cirkus att koka.

– Det här är årets fest, jublar Håkan Helllström.

Foto: – Sjukt roligt, tyckte Sahara Hotnights.

Ingen Rockbjörn utan spektakulära liveframträdanden. Den tjugosjätte upplagan av svenska folkets musikpris var inget undantag.

Först ut på scenen var Infinite Mass. Deras låt ”The thief” kickstartade rockfesten – något som blivit en tradition för bandet.

– Ja, det var tredje gången vi spelade som första band på Rockbjörnen. Vi borde egentligen få en hedersbjörn för lång och trogen tjänst, skrattar sångaren Amir Chamdin efter att de gått av scenen.

Scenen skakade

Teddybears, Deportees och Ana – alla fick de Cirkus scen att skaka. Men kvällens rockchock stavades Dhani. Den gamle A-Teens-medlemmen lade pojkpopen på hyllan en kväll och rev av sin hitsingel ”Girl talk” med ett fullt rockband.

– Jag ville göra något speciellt för Rockbjörnen, något som verkligen överraskade. Så här är folk inte vana att se mig, men publiken var verkligen superbra, säger han.

Publiken på Cirkus får idel lovord av artisterna.

– Vilket drag det var, verkligen sjukt roligt, säger Josephine Forsman i Sahara Hotnights.

Rockbjörnsvinnaren Ana ger även hon tummen upp åt publiken på Cirkus.

– De var så högljudda att jag blev alldeles skakig, säger hon och skrattar.

Högljutt, ja. Ska man tro publikjublet så är Håkan Hellström kung av Cirkus. När han tillsammans spelade sin nya singel ”En midsommarnattsdröm” visste publikens glädjeskrik inga gränser. Han skakade händer i publikhavet, lånade hattar från sina fans och njöt av varenda sekund.

Firade med champagne

– Det var grymt att spela på Rockbjörnen igen. Helt fantastiskt, jublar Håkan Helllström efter sitt framträdande.

Att Rockbjörnen har en speciell plats i Håkan Hellströms hjärta råder ingen tvekan om.

– Det har nästan blivit en tradition för mig att spela här. Jag kan bara hoppas att jag får komma tillbaka nästa år igen, säger han.

Men gladast av alla var Lena Philipsson. Sekunderna efter sitt bejublade framförande av ”Lena anthem” fick hon ta emot sitt livs första bronsnalle.

– Det här är ju fantastiskt! Jag har vunnit en Rockbjörn, jublade hon och sprang in på festen för att fira i champagne.

Martin Söderström

ARTIKELN HANDLAR OM