Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

Hoppar av Timoteij: Vi går åt olika håll

Johanna Pettersson: Svårt att jobba med sina bästa vänner

De drog åt olika håll.

Därför hoppar Johanna Pettersson av Timoteij.

– Det kan vara svårt att jobba med sina bästa ­vänner, säger hon.

Timoteij blir en violinist kort.

Fyra blir tre när Johanna Pettersson, 22, lämnar popgruppen som tävlat i Melodifestivalen två gånger.

Johanna Pettersson uppger att orsaken är att medlemmarna, som känt varandra sedan barnsben, helt enkelt ville olika saker.

Nu väljer hon att satsa på sin dansgrupp i Skövde.

– De ville jobba väldigt mycket och verkligen satsa på Timoteij. Jag kände att jag hellre ville dansa, som jag trivs så himla bra med att göra, säger hon.

Stämningen ändrades

Beslutet växte fram ­under en längre tid. Enligt Johanna Pettersson finns ingen konflikt bakom valet att hoppa av men hon medger att stämningen i bandet förändrats. Enligt henne blev det tydligt när de ­andra bandmedlemmarna märkte att hon inte längre brann för Timoteij på samma sätt som tidigare.

– De hade känt av att mitt hjärta fanns någon annanstans. Och det kan vara svårt att jobba med sina bästa vänner, särskilt när det gäller att separera jobbet och det privata. Det senaste året har det känts av att vi börjat gå åt olika håll. Men sedan jag väl bestämde mig har stämningen varit jättebra. På något sätt har vi gått tillbaka till att bara vara kompisar, säger hon.

Kommer du sakna att stå på scenen som artist?

– Det är klart att man kommer att sakna det ­någon gång. Men jag har en dansgrupp som jag jobbar med och vi kommer att uppträda en del i sommar. För mig känns det hur bra som helst faktiskt.

Tre medlemmar

De kvarvarande Timoteij-medlemmarna, Cecilia Kallin, Bodil Bergström och Elina Thorsell, fortsätter som trio.

Nu vill de satsa på utlandet.

– Tidigare har det varit svårt att få till eftersom Johanna inte ville satsa lika mycket. Vi har varit på väg till Kina två gånger förut men det har inte blivit av än. Där tror jag att det kan gå bra för oss. Sedan har vi märkt ett stort intresse i Tyskland och Polen. Nu ska vi försöka satsa så stort som möjligt, säger Cecilia Kallin.

Hon tror att Johanna Pettersson gjorde rätt som valde att satsa på dans i stället.

– Det märks på henne att hon mår så mycket bättre i sin situation nu när hon satsar på något som verkligen passar henne. Jag tror att vi alla mår bättre som det är nu, säger hon.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN