Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

Rasande fans hotar med polisanmälan

Av: 

Lotta Glimstedt

Christoffer Nilsson

Anton Assarsson

Camilla Olsson

ROCKBJÖRNEN

Mängder av människor som köpt biljett till Bruce Springsteen via Biljett Nu har mötts av beskedet att deras biljetter inte existerar.

Samtidigt har det ansvariga företaget gått under jorden.

– Biljett Nu:s vd borde skämmas över sitt företag, säger Torun Hall som har drabbats.

Anna, Torun och Gustav Hall.

Under torsdagen fick många Bruce Springsteen-fans en rejäl kalldusch.

Biljetterna som de köpt för dyra pengar av biljettföretaget Biljett Nu fanns inte.

Torun Hall 58, från Uppsala köpte tre biljetter i november förra året. Hon och barnen Anna, 18, och Gustav, 22, satt i bilen på väg mot lägenheten som de hyrt i Göteborg när telefonen ringde.

– "Tyvärr finns inte era biljetter", sa kvinnan från Biljett Nu. Vi blev så förbannade. Det här var någonting som vi sett fram emot i ett halvår, säger sonen Gustav Hall.

Skarp kritik

Redan förra veckan försökte Torun Hall upprepade gånger ringa för besked om biljetterna som de hade garanterats. Nu riktar hon skarp kritik mot Biljett Nu:s hantering av situationen.

– Vi har köat i telefon i timmar, åkt till deras huvudkontor, gjort allt för att få ett besked. Men det har varit knäpptyst från deras sida. Biljett Nu:s vd borde skämmas för sitt företag, säger Tone Hall.

Stefan Djupfeldt, 47, från Karlstad, är en av många besvikna fans som delar samma upplevelse. Han har inte sett röken av de två biljetterna som han betalade 2500 kronor för i januari.

– De har tagit betalt av mig för en biljett som de räknar med att få in, men nu har de bommat och får inte in biljetten. På grund av deras strul blir det skit av våra konsertdrömmar, säger han.

Möttes av telefonsvarare

När Stefan Djupfeldt ringt Biljett Nu har han mötts av en telefonsvarare som informerat att konsertbiljetterna ska delas ut av företagets representanter i Göteborg på konsertdagen. Var eller när har han inte fått veta.

– Jag räknar inte med att det blir varken besked eller några biljetter, men jag tänker åka de 25 milen från Karlstad till Göteborg för se om det finns några representanter på plats. Finns inte Biljett Nu på plats polisanmäler jag dem direkt, säger han.

”Regeringen måste agera”

Thomas Johansson, styrelseordförande på konsertarrangören Live nation Europa, har länge försökt stoppa försäljningen av dyra andrahandsbiljetter. I våras kontaktade han regeringen med krav om att skärpa biljettlagen. När han hör talas om biljettkaoset i Göteborg understryker han sina tidigare åsikter.

– Det måste hända något. Regeringen måste agera, säger han till Nöjesbladet.

Nöjesbladet har förgäves sökt Robert Jakobsson, verksamhetschef på Biljett Nu samt Hans Haraldsson vd för Biljett nu på telefon, kontoret samt vid deras hem för kommentarer.

’Jag känner mig ledsen’

Peter Wallsten, 21, ­Arvidsjaur:

”Jag köpte två biljetter i julas, en till mig och en i julklapp till min mamma Åsa. Det har länge varit vår stora gemensamma dröm att en gång få se Bruce Springsteen uppträda. Jag ­känner mig ledsen och mycket besviken. Vi ska resa från ­Arvidsjaur till Göteborg som ­planerat, men det kommer inte bli kul eftersom vi vet att vi inte får se Bruce spela live.”

Katrine Fundin, 55, ­Södertälje:

”När jag, min 16-åriga dotter, min lillebror och hans kompis var en kvart utanför Göteborg ringde Biljett Nu och sa att våra biljetter inte fanns. Och detta trots att de har lovat biljettgaranti. Det är under all kritik. Biljetterna och hyran på vår lägenhet har kostat oss upp emot 10 000 kronor. Jag ringde direkt till Göteborgspolisen och polisanmälde dem. Enligt polisen var jag inte den enda som polisanmält.”

Jonas Lönn,44, Ruda:

”Det är stor skandal, de har sålt biljetter som de inte hade. Det kostade 4 380 kronor för fyra biljetter, med lägenhet och omkostnader ligger jag ute med över 7 500 kronor. Jag har ­väntat på det här sedan 1985 när jag såg honom senast. Och min son ska vi inte ens tala om, han är så besviken att han drämde sin telefon i marken. Vi föll ihop som korthus.”

Agnetha Sawelin-Söderlund, 44, Ljusdal i Hälsingland:

”Jag, min man och våra barn har åkt från Hälsingland för att se Springsteen. Vi bokade biljetter i december och har fått besked om garanterad platsbiljett av Biljett Nu. När de ringde och sa att det inte fanns biljetter grät jag av besvikelse och känner mig så lurad. Vi har betalat dyrt för resa och hotell för att kunna gå på konserten.”

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Rockbjörnen

/

Rockbjörnen

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen